
Μαρία Μαντόγλου
Είμαι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, απόφοιτη του τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
Από μικρή ηλικία ήξερα ότι ήθελα να ασχοληθώ με τις επιστήμες υγείας και αργότερα κατάλαβα ότι ο κλάδος της διατροφής ήταν ιδανικός για εμένα, καθώς οι διατροφικές μας συνήθειες σχετίζονται άμεσα με την διατήρηση μίας καλής υγείας, αλλά και την πρόληψη και αντιμετώπιση διαφόρων νοσημάτων.
Μέσα από τις σπουδές μου και ειδικότερα, την εκπόνηση της πτυχιακής μου εργασίας που αφορούσε στη σχέση της διατροφής με τους δείκτες πρώιμης αθηρωμάτωσης και κατ’ επέκταση, με τα καρδιαγγειακά νοσήματα, συνειδητοποίησα πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της διατροφής στην υγεία, αλλά και πόσο σημαντική είναι η έννοια της επιστήμης, γενικότερα, αφού χρειάζεται να τηρηθούν πρώτα με αμεροληψία όλα τα βήματα της επιστημονικής μεθόδου για να καταλήξουμε από μία υπόθεση σε αξιόπιστα συμπεράσματα.
Στα πλαίσια της πρακτικής μου άσκησης εργάστηκα στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», όπου συμμετείχα στην παρακολούθηση των ασθενών του εξωτερικού ιατρείου, στη παραλαβή των διαιτολογικών ενημερώσεων από τις κλινικές και στον καταμερισμό των διαιτών στους νοσηλευόμενους ασθενείς. Επίσης, πραγματοποίησα πρακτική άσκηση στη Βιομηχανία ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και σε Ιδιωτικό Διαιτολογικό Γραφείο με εξειδίκευση στην αθλητική διατροφή. Καθώς, η διατροφή είναι μία συνεχώς εξελισσόμενη επιστήμη, φροντίζω να ενημερώνομαι τακτικά για τα νέα επιστημονικά δεδομένα παρακολουθώντας σχετικά σεμινάρια, ημερίδες και συνέδρια διατροφής.
Από το 2019, διατηρώ το διαιτολογικό μου γραφείο στο Καματερό και διαθέτω άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και νόμιμη άδεια διαιτολογικού γραφείου. Στόχος μου είναι να μοιράζομαι τη γνώση μου πάνω σε διατροφικά θέματα και να βοηθώ τους ανθρώπους να χτίζουν μία υγιή σχέση με τη διατροφή τους, βλέποντας τις υγιεινές διατροφικές συνήθειες ως τρόπο να αγαπούν και να φροντίζουν τον εαυτό τους!